IntoWords Cloud voor Chrome Kickstart

Hier vind je de informatie over IntoWords voor Chrome. Ga HIER terug naar de keuzepagina.

Installeren

Voordat je aan de slag kan met IntoWords Cloud voor Chrome moet de extensie geïnstalleerd worden in de Chrome browser. Hieronder staat een filmpje over hoe je dit doet:

Als je de extensie beschikbaar hebt (= het kleine blauwe vakje in de werkbalk), dan kan je ermee aan de slag.

Let daarbij op twee dingen:

  • IntoWords is actief als er een geel puntje te zien is in het blauwe vakje.
  • De login-balk meldt zich pas aan als er een taak is. Dus bij bijvoorbeeld een geopend schrijfdocument, of een geselecteerd stuk tekst op een webpagina.

Aan het werk met IntoWords voor Chrome Cloud

Download hieronder de handleiding(en) en druk ze af. Begin met de Kickstart kennismaking.

In de Chrome versie van IntoWords zijn er onder de Apps nu twee verschillende pdf-viewers beschikbaar. De eerste pdf viewer wordt al steeds standaard meegeleverd als onderdeel van IntoWords. Bijzonderheid is dat in deze viewer ook foto-pdf’s kunnen worden vertoond en een groepje pagina’s ook meteen naar tekstpagina’s kan worden omgezet. Het is natuurlijk beter om met een echte tekst-pdf te werken, maar als die niet beschikbaar is, dan kan dit ook.

De tweede viewer (met in de tegel de vlaggen van Nederland en België) kan werken met tekst-pdf’s en wordt ook gebruikt om beveiligde Dedicon bestanden, of ADIBoeken te openen. Aan deze viewer zijn extra hulpmiddelen toegevoegd. Het gaat dan om opzoeken van woorden in een woordenboek of encyclopedie, ondersteuning bij het maken van samenvattingen, het invullen van werkbladen en de ondersteuning bij visuele beperkingen. Voor gebruik van deze extra viewer maak je een gratis account aan.

Welke kiezen? Als je werkt met beveiligde Dedicon bestanden, of ADIBoeken, dan kies je zeker voor de tweede, als je met gewone tekst-pdf’s werkt, dan kun je ook de App van IntoWords gebruiken. Je hoeft dan geen extra account aan te maken. Welke je kiest? Dat is je eigen keus. Allebei gebruiken kan ook.