Schrijven

IntoWords ondersteunt ook bij het schrijven. Meestal is er een woordenlijst, of een hele slimme woordvoorspeller. Per versie kan dat net even anders zijn.

Voorspellen

De woordvoorspelling kan per versie van IntoWords iets verschillen. Het onderstaande geldt voor de IntoWords Chrome versie.

Bij het typen wordt de tekst meteen uitgesproken. Je kunt zelf kiezen hoe dat gaat. Ga daarvoor naar de lange werkbalk en klik Schrijven aan. Kies hier wat je uitgesproken wilt hebben tijdens het schrijven. Je kunt kiezen tussen het uitspreken van ieder woord, de gehele zin, of voor allebei.

Suggesties – Volgend woord

Er is belangrijke extra ondersteuning bij het schrijven van tekst beschikbaar. Klik daarvoor de voorspelling-knop aan in de korte werkbalk. De achtergrond wordt lichtblauw en er komt een extra venster op het scherm. Bovenin staan twee vakjes.

Als je Spellingshulp aanklikt wordt bij het geven van de woordsuggesties niet alleen gekeken naar de exacte spelling, maar worden ook alternatieve suggesties gegeven. Zo zal bij het intypen van “sjo..” ook bijv. show en chocolade worden getoond. Klik een suggestie aan – en deze wordt meteen ingevuld!

Als je het vakje Voorspel volgend woord aanklikt wordt na het typen van een woord vooruitgekeken naar het volgende woord. Als beide vakjes aangeklikt zijn, dan zal er tijdens het typen dus steeds afwisselend gekeken worden naar het woord waar je nu mee bezig bent en daarna naar het volgende woord.

De ondersteuning met de woordenlijst werkt bij de Nederlandse stemmen Claire en Xander. Bij de stem Ellen zal deze dit najaar worden toegevoegd.