Voorlezen

IntoWords leest o.a. teksten voor vanaf webpagina’s, uit pdf’s en uit Word- of Doc-documenten. Zet de cursor in een tekst, of selecteer een stuk tekst en druk op de voorleesknop, dat is alles! Bij het voorlezen markeert de meeleescursor het woord dat wordt uitgesproken. Daardoor is het mogelijk om actief mee te lezen en helpt IntoWords bij zelfstandig lezen. Je leesplezier wordt zo aanzienlijk vergroot. IntoWords maakt gebruik van hoogwaardige computerstemmen. Er is een hele reeks stemmen beschikbaar.

De onderstaande informatie betreft de IntoWords Chrome versie. Bij andere versies kan dit deels afwijken.

Voor de Nederlandse stem kun je kiezen uit twee mogelijkheden. Ook de Vlaamse stem Ellen is beschikbaar. Voor Frans, Duits, Engels en Spaans zijn er ook meerdere stemmen per taal. Bij het voorlezen kun je de snelheid instellen. Het schuifbalkje spreekt voor zich. Daarnaast kun je kiezen wat er voorgelezen dient te worden. Kies voor lezen per zin, of het lezen van een langer blok tekst (pagina).

Kies in het korte werkbalkje voor Meer om de volledige werkbalk beschikbaar te krijgen. Ga in de lange werkbalk naar de knop Lezen. Klik die aan en maak een keuze tussen het lezen van een enkele zin of het lezen per pagina. Klik op Sluit om terug te gaan.

Bij het voorlezen kun je kiezen hoe de meeleescursor de tekst volgt. Klik Markeer aan en kies voor meelezen per woord, per zin, of allebei. In het laatste geval zie je het woord aangeduid binnen de zin die ook gemarkeerd is.

Het voorlezen door IntoWords werkt op de webpagina’s en ook bijvoorbeeld binnen Google Drive en Office 365.

Binnen het programma zijn ook apps beschikbaar. Zo is er een tekstverwerker beschikbaar en er is ook een PDF-app. Daarmee kunnen tekst-pdf’s niet alleen worden gelezen, maar er kan ook op worden ingevuld (werkbladen!). Ook kan een groepje pagina’s van foto-pdf naar tekst-pdf worden omgezet.

Er is ook nog een extra Cloud pdf-viewer beschikbaar. Die heeft op veel punten meer mogelijkheden. We adviseren je dan ook om die te gebruiken. Kijk daarvoor op de pagina PDF-Viewer.

Als je op je scherm tekst in een foto of in een foto-pdf hebt staan, dan kan IntoWords die tekst ook uitspreken. Gebruik daarvoor de Beeldlezer.