Meer over IntoWords

Het is altijd goed om even te weten waar een programma vandaan komt en welke geschiedenis er achter zit. We vertellen er graag even iets meer over

Het programma

IntoWords is op initiatief en met steun van het Ministerie van Onderwijs in Denemarken ontwikkeld en in de Scandinavische landen bekend sinds ca. 1995. De eerste versie heette CD-ORD en was alleen geschikt voor Windows computers. Ondertussen is het een familie van programma’s waarbij één code toegang geeft tot alle versies van IntoWords. In Denemarken, Zweden en Noorwegen is het programma algemeen bekend. In Nederland en België kennen we IntoWords (en haar Windows voorganger L2S) ondertussen ook al een heel aantal jaren. De waardering is hoog. IntoWords biedt immers een totaaloplossing voor lezen en schrijven en dat is een van de redenen dat het programma zo hoog gewaardeerd wordt. Alle onderdelen zijn op zichzelf al waardevol, maar het is de combinatie van eigenschappen (niet alleen lezen maar ook een oplossing bij het schrijven) die er een ijzersterk geheel van maakt.

De uitgever

IntoWords is beschikbaar via Visiria Uitgeversmaatschappij. Als gespecialiseerde educatieve uitgever zijn wij al meer dan 25 jaar actief op het gebied van digitale leermiddelen en ondersteuning voor leerlingen. Misschien goed om ook even te noemen: we geven ook de leesmethode “Toch Nog Leren Lezen” uit. Deze is bedoeld voor leerlingen met zeer ernstige dyslexie. Het is een combinatie van leesdelen en digitale componenten (zie www.TNL.nl).

De ervaringen

In de onderstaande citaten is geen letter toegevoegd of verwijderd. Het is de opvatting van begeleiders binnen scholen waar met IntoWords gewerkt wordt. (I.v.m. de privacy zijn uiteraard wel de schoolnamen weggehaald.)

“De contacten verlopen prettig en verzoeken tot ondersteuning worden doelmatig en vlot verwerkt via de helpdesk. Het product en de diensten worden naar behoren geleverd, gericht op het product en de werking ervan op verschillende devices.”

 “Intowords : Prima software. Niet alleen voor pc, maar ook online zodat het op praktisch elk (google chrome) device te gebruiken is. Voor veel leerlingen een uitkomst. Goede helpdesk. Zowel per email als telefonisch uitstekende ondersteuning.”

“Ik heb 2 keer te maken gehad met dit bedrijf en de eerste keer ben ik prima geholpen. De tweede keer duurde het iets langer omdat ze op een beurs stonden, maar daarna ook weer prima geholpen. Het is een bedrijf wat service hoog in het vaandel heeft staan en dat stralen ze ook uit.”

“Wij op (…) zijn zeer tevreden over het programma L2S / INTOWORDS. Zowel m.b.t. licenties die wij aan de leerlingen kunnen aanbieden voor thuisgebruik, leerlingen gebruiken dit dan zelf op hun persoonlijke laptop, als in de schoolomgeving. In de schoolomgeving gebruiken wij het programma al jaren vooral bij testen en examens.”

 “Wij hebben als school sinds ruim een jaar ervaring met het gebruik van IntoWords van Visiria en hebben daarbij louter positieve ervaringen. Zowel wat betreft de begeleiding vanaf het begin (waaronder een training voor de gebruikers en het bepalen wat voor onze school de beste verdeling van licenties zou zijn) als bij de tussentijdse vragen van leerlingen én van medewerkers van school omdat de bereikbaarheid én ondersteuning (zowel telefonisch als via e-mail) vlot en deskundig verloopt.”